Naše tělo je po celé noci vyhladovělé a potřebuje dodat energii, kterou nočním spánkem spálilo. Podceňovat snídani není zrovna ideální, představuje totiž energii na celý den. Připravte snídani pro celou rodinu a nastartuje tak svůj den správným směrem.
· Pečivo je klasika
Ve většině českých domácností je pečivo namazané čímkoli klasikou. Jedná se totiž o nejjednodušší variantu snídaně. Připravte si večer výbornou zdravou pomazánku a namažte si ji na žitný či celozrnný pšeničný chleba a přidejte třeba kousek okurky, papriky a rajčat. Koukejte na kvalitu chleba, aby nebyl dobarvovaný ale byl opravdu z kvalitní celozrnné žitné, nebo pšeničné mouky.
Inspirace na pomazánky najdete v dnešní době skoro všude, zkuste udělat třeba mrkvovou s terminovaným sýrem, řepovou, celerovou nebo klidně tuňákovou. Tuňáková pomazánka se dá doplnit ještě vejcem. Další variantou je udělat si k pečivu míchaná vejce, což je také super varianta na start dne.
· Mléčné výrobky a ovoce
Mléčné výrobky jsou k snídani také velice vhodné. Doplnit je můžete klidně v podobě jogurtu, kefíru, jogurtového nápoje nebo třeba tvarohové pomazánky. K snídani také můžete přidat ovoce, to je totiž vhodné konzumovat nejvíce v dopoledních hodinách. Nebojte se tedy k základu přidat třeba pomeranč, jablko, jahody… Na co máte chuť.
· Doplňte tekutiny
Doplnění tekutin je u snídaně zásadní. Dejte si k snídani aspoň dvě sklenice čisté vody, nebo zředěného džusu. Přes den často na pití zapomínáme, takže aspoň po ránu je dobré tělo trochu zavodnit.
· Sladké a káva k snídani
Pokud máte rádi sladké, je ideální si jej dát k snídani. Cukr totiž máte možnost přes den ještě spálit. Pokud si po ránu dáte rádi kafe, nedělejte tak na lačno. Kávu si ideálně dejte až aspoň půl hodiny po snídani protože trochu brzdí trávení. Dejte tělu šanci, aby snídani v klidu začalo trávit.