Také jste si, stejně jako mnoho dalších, během karantény našli nový koníček, a sice vaření a pečení? Není divu, jen málo činností je tak uspokojujících jako právě pečení. Přestože se jej mnoho lidí obává, často je snazší a více časově úsporné než vaření hlavních chodů včetně příloh. Ale i takové vychytané recepty jako jsou několika patrové dorty nebo cupcaky s polevou nás dokážou pěkně potrápit. Ale ten výsledek pak vždy stojí za to! I za tu kuchyň plnou nepořádku, kterou je potřeba uklidit.
Pokud jste se již dostali do fáze, kdy vám pomalu, ale jistě docházejí nápady, rádi vám pomůžeme s výběrem receptů, které byste mohli vyzkoušet o víkendu. Pak si popovídáme o surovinách, které můžete obměnit ve své spíži, abyste přešli z běžného klasického pečení na nový level, kterým je pečení ze zdravých a kaloricky méně náročných ingrediencí.
Tipy na dezerty:
- Bábovka
- Cupcaky s barevnou polevou
- Chceesecake s čerstvým ovocem
- Tiramisu
- Brownies s polevou
- Jablečný perník s kokosovým posypem
- Mrkvový dort na plech
- Banánový chléb
- Jahodový sorbet s mátou a oříšky
Teď se přesuneme k tipům na to, které suroviny v receptech je vhodné časem nahradit nějakou zdravější variantou. Klasická bílá mouka může být totiž pro mnoho z nás těžko stravitelná, hlavně v této době, kdy jí můžeme konzumovat více než dříve:
- Bíla mouka – zůstaneme hned u hlavní složky všech dezertů, kterou je mouka. Pokud chcete zkusit něco nového, nahraďte příště při pečení klasickou variantou nějakou vylepšenou. Použijte například mandlovou, kokosovou nebo banánovou mouku Nakliceno. Výsledek bude stejně kvalitní a chuťově nepoškozený, a vaše tělo bude nadšené.
- Smetana – klasickou tučnou smetanu můžete nahradit kokosovým mlékem, rýžovou nebo třeba sójovou smetanou. Nejsou tak kalorické a navíc neobsahují laktózu, která také může mnohým z vás dělat potíže.